OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Goedkope reisverzekering

Goed verzekerd op reis maar niet te veel betalen? Met deze tips vind je snel een goedkope reisverzekering.

Als je één keer per jaar maximaal twee weken op vakantie gaat ben je waarschijnlijk het goedkoopst uit met een kortlopende reisverzekering. Ga je langer of vaker, dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper. Voor echte wereldreizigers die langer dan een jaar op vakantie gaan is er een lang-op-reisverzekering.

Europa of werelddekking

Blijf je in Europa dan heb je niks aan werelddekking en kun je die extra kosten besparen. Hoewel sommige verzekeraars ook al standaard werelddekking bieden. Maar je kunt het dekkingsgebied later altijd nog uitbreiden als je een keer buiten Europa op vakantie gaat.

Kies je reisverzekering dekkingen bewust

Je kunt veel verzekeren met een reisverzekering, maar waarschijnlijk heb je niet alle dekkingen nodig.

Voor vakanties binnen Europa biedt een reisverzekering met hulpverlening en bagagedekking een prima en goedkope basisdekking. Medische kosten zou ik zelf ook meeverzekeren en wordt in ieder geval aanbevolen voor wintersporters en degenen die buiten Europa op reis gaan.

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, zorg dan voor Europese pechhulp met vervangend vervoer. Check eerst of dat niet al via de ANWB wegenwacht of dealer is geregeld.

Medische kosten in het buitenland

De zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland tot in Nederland geldende prijzen. Dat is binnen Europa officieel geregeld, totdat je naar een privéziekenhuis wordt gebracht. Dan zijn de extra kosten voor eigen rekening. De reisverzekering biedt dan de nodige aanvulling. Medische kosten zijn in de VS, Zwitserland en Canada fors hoger dan in Nederland en dan kun je niet zonder een reisverzekering met de module aanvullende medische kosten.

Met je partner of gezin op één polis

Een gecombineerde doorlopende reisverzekering voor een stel of een gezin is goedkoper dan een individu. De risico's per persoon zijn namelijk lager dan per trip en de kosten voor autohulp wordt maar één keer gerekend.

Annuleringsverzekering of niet

Een annuleringsverzekering is vooral nuttig als je een dure reis boekt. Anders kun je daarop besparen.

Vergelijk reisverzekeringen

Op Reisverzekeringvergelijking.nl kun je de beste reisverzekering aanbiedingen vergelijken. Daarnaast kun je met onze reisverzekering module premies en dekkingen vergelijken om de goedkoopste reisverzekering te vinden.