OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

6 tips om de juiste reisverzekering te vinden

Een reisverzekering is een noodzakelijke en waardevolle verzekering, maar er is veel keus en verzekeraars bieden u volop mogelijkheden. Het is dan ook niet altijd makkelijk de juiste reisverzekering te vinden.

Hier geven we 6 tips die u kunnen helpen met het vinden van de juiste reisverzekering.

1. Reisgedrag

U heeft de keus uit twee soorten reisverzekeringen: kortlopend en doorlopend.

Vroeger sloot iedereen kortlopende reisverzekeringen voor één vakantie, maar omdat steeds meer Nederlanders vaker op vakantie of een weekendje weg gaan, heeft inmiddels driekwart van de mensen een doorlopende reisverzekering.

Stelregel is dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is wanneer u meer dan één keer per jaar op vakantie gaat. Of één keer langer dan twee of drie weken (afhankelijk van bestemming en gezinssituatie).

2. Bestemming

Er wordt bij reisverzekeringen een onderscheid gemaakt tussen Europa en werelddekking. Gaat u altijd in Europa op vakantie dan is deze dekking het voordeligst. Deze bieden reisverzekeraars standaard.

3. Reisduur

De maximale aaneengesloten reisduur is aan voorwaarden gebonden. Deze reisduur is meestal 45 of 60 dagen. Dit is dus ruim voldoende voor 99% van de reizigers.

De rest kan de duur uitbreiden of daarvoor een globetrotter reisverzekering afsluiten. Dit is een verzekering voor één reis en ontwikkeld voor wereldreizigers, stagiairs en studenten.

4. Aanvullende dekking

Een reisverzekering is een zogenaamde pakketverzekering die bestaat uit verschillende modules. Modules die de meeste mensen ook voor thuis hebben, maar deze zijn niet of slechts beperkt geldig in het buitenland. Denk hierbij aan ongevallen, aansprakelijkheid en medische kosten.

Advies is om uw huidige verzekeringen goed te checken op buitenlanddekking of op zeker te spelen met een uitgebreide comfortabele dekking.

De modules hulpverlening, bagage en annulering zijn specifiek voor een reisverzekering.

5. Sportieve activiteiten

Veel recreatieve sporten zoals fietsen of schaatsen zijn vaak standaard meeverzekerd. Maar als vakantie in het teken staat van sport, meestal wintersport, is een aanvullende dekking nodig.

Zeker in dit geval zijn ook de modules ongevallen en medische kosten zeer sterk aan te bevelen.

6. Dubbele dekking

Heb je een volledige casco autoverzekering, dan is vaak autohulp in het buitenland al verzekerd, maar doorgaans niet de kosten van autohuur, die wel gedekt zijn op een reisverzekering;

Als je auto jonger is dan drie jaar, wordt autohulp vaak geboden door de dealers.

Zoek, vergelijk en vraag reisverzekeringen online aan