OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering bent u goed verzekerd als u één keer per jaar op vakantie gaat. Als u vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper.

Allianz Global Assistance Kortlopende Reisverzekering

Premie per dag Uzelf Stel Gezin
Basisdekking € 2,00 € 4,00 € 6,00

Premie berekenen & direct afsluiten | details

Vergelijk kortlopende reisverzekeringen vanaf € 4,90 per week

De voordelen van een kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering is een verzekering voor één vakantie. Een voordeel is dat je met een kortlopende reisverzekering geen langlopende verplichtingen aangaat. Je bent dan ook vrij om iedere vakantie op zoek te gaan naar de beste aanbieding.

Een kortlopende reisverzekering biedt tijdens een vakantie in het buitenland hulp en ondersteuning. Daarnaast kunnen zaken worden verzekerd zoals bagage, medische kosten, wintersport, hulp aan voertuig, geld, annulering en ongevallen. Je kunt deze reisverzekering combineren met een kortlopende annuleringsverzekering.

Wanneer kies ik voor een kortlopende reisverzekering?

De kortlopende reisverzekering is goedkoopste oplossing voor vakanties tot 2 à 3 weken. Ga je langer of meerdere keren per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Het omslagpunt is afhankelijk van de gezinssamenstelling en de aanbieder. Vergelijk reisverzekeringen en je ziet direct wat voor jou de goedkoopste oplossing is.

Kortlopende reisverzekering voor de wintersport

Wanneer je op wintersportvakantie gaat is wintersportdekking verplicht. Dit is een extra dekking die noodzakelijk is voor de hoge risico's die je loopt tijdens een wintersportvakantie. Let erop dat off piste skiën bij de meeste kortlopende reisverzekeringen niet is verzekerd, tenzij het onder professionele begeleiding gebeurt.

De module medische kosten wordt aanbevolen wanneer je op wintersport gaat. Daarmee verzeker je de kosten die uw zorgverzekeraar niet dekt. Deze module is een aanvulling op de zorgverzekering.