OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Lastminute boekers betalen teveel voor hun reisverzekering

8 juli 2011

Vakantiegangers die nu nog een snel een last minute boeken doen er goed aan eerst reisverzekering aanbiedingen te vergelijken voordat zij er één afsluiten.

Voor een zeer complete doorlopende reisverzekering inclusief annulering voor het hele gezin die je bij een reisaanbieder of reisbureau afsluit betaal je ruim € 250,-. Op internet heb je vergelijkbare verzekeringen al voor € 138,-. Last minute boekers betalen zo 80% meer dan nodig is.

En dan heb je nog de meeste complete variant inclusief autohulp en annulering. Een goedkope doorlopende reisverzekering inclusief hulpverlening, bagage en medische kosten heb je al voor € 34,-. Voor het hele gezin.

Volgens de meest recente cijfers van Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) betalen consumenten gemiddeld € 174,- voor een reisverzekering polis. Wie op internet op zoek gaat naar een reisverzekering komt niet eens in de buurt van dit bedrag. Zelfs niet voor het hele gezin.

Waarom kan een reisverzekering zoveel goedkoper?

Allereerst zijn netto marges op reisverzekeringen nog steeds bijzonder hoog, 20% in 2009. Ter vergelijking, het netto rendement op autoverzekeringen is 2%. Zulke hoge marges trekken nieuwe concurrenten die met minder winst genoegen nemen. Verder doen internetverzekeraars rechtstreeks zaken met de consument en passeren de adviseur of reisbureau en besparen daarmee 20% provisie.

Als consument kun je zelf ook besparen door kritisch te kijken naar welke dekking je kunt en wilt veroorloven. Hulpverlening, bagage en aanvullende medische kosten worden door iedereen aanbevolen. Overige dekkingen zijn misschien al elders verzekerd, zoals ongevallen, rechtsbijstand en autohulpverlening. Voor het gemak kun je de dekking dan altijd nog uitbreiden met annulering.

Waarom zou je nog langer teveel betalen voor een reisverzekering? Vergelijk hier de goedkoopste reisverzekeringen.