OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Medische kosten meeverzekeren in reisverzekering? Gewoon doen

19 januari 2010

Over geen enkel reisverzekering onderwerp bestaat zoveel onduidelijkheid als over het wel of niet meeverzekeren van medische kosten. De ANWB schept duidelijkheid: gewoon doen.

Dat advies geeft de ANWB in de nieuwste Kampioen. De Nederlandse basiszorgverzekering biedt in het buitenland dekking tegen het Nederlands prijspeil, dan loop je al gauw risico dat je bij moet betalen. De kosten voor medische zorg liggen in Frankrijk al zo'n 20% hoger.

De kosten voor medische behandeling in landen als de VS zijn nog vele malen hoger. Ook van landen als Canada en Zwitserland is bekend dat daar de zorgkosten boven het Nederlandse prijspeil ligt. Met een Europese zorgpas (of EHIC) krijg je in verdragslanden wel hulp, maar als kosten het verzekerde bedrag te boven gaan, krijg je een nota van de zorgverzekering voor de extra kosten.

Medische kosten meeverzekeren is in veel reisverzekeringen een aanvullende optie. Dit kost maar een paar euro extra dus volgens de ANWB gewoon doen. Daar sluiten wij ons graag bij aan.