OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen en de juiste kiezen kan in het begin misschien lastig zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten, kan het moeilijk zijn degene te vinden die het beste bij je past.

Reisverzekeringen zijn verdeeld in twee grote categorieën - kortlopende reisverzekeringen waren vroeger de standaard en die sluit je af voor één enkele vakantie. Daarmee verzeker je je van hulpverlening in het buitenland in het geval van calamiteiten, diefstal en beschadiging van bagage, en afhankelijk van je wensen, aanvullende medische kosten, vervangend vervoer en annulering.

Inmiddels sluit de meerderheid van de mensen een doorlopende reisverzekering af. Daarmee kun je zo vaak als je wilt op vakantie. Je bent alleen gebonden aan een maximale reisduur. Dit is makkelijk omdat je nooit meer voor iedere vakantie een reisverzekering af hoeft te sluiten.

Daar komt bij dat je al snel goedkoper uit bent met een doorlopende reisverzekering. Het omslagpunt hangt een beetje af van de gezinssamenstelling, maar ligt ongeveer op 2 a 3 weken vakantie. Ga je korter, dan blijft een kortlopende goedkoper.

Ga je vaker per jaar op vakantie of een weekendje weg, dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd goedkoper. Zeker ook omdat je maar één keer afsluitkosten hoef te betalen.

Wat betreft de dekkingen, die zijn voor kort- en doorlopende reisverzekeringen vrijwel gelijk. Alleen als je van plan bent om langer dan 6 weken op vakantie te gaan, moet je daar je doorlopende reisverzekering op uitkiezen. Maar inmiddels kun je met verschillende verzekeraars zelfs tot 365 dagen achter elkaar op vakantie.