OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Reisverzekering dekkingen

Een reisverzekering is een pakketverzekering die bestaat uit verschillende modules. De basisdekking bestaat meestal uit hulpverlening en bagagedekking. Daarnaast kun je je op verschillende manieren bijverzekeren. Vaak worden de volgende dekkingen onderscheiden:

Hulpverlening in het buitenland

Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering is Hulpverlening in het buitenland. De verzekeraar vergoedt in geval van nood extra reis- en/of verblijfkosten en biedt ondersteuning via de alarmcentrale. Hulpverlening in het buitenland zit standaard in iedere reisverzekering.

Bagagedekking

Deze reisverzekering dekking verzekert diefstal, verlies of beschadiging van persoonlijke bagage tijdens vakanties in het buitenland (tot het maximum aangegeven in de polis).

Aanvullende medische kosten

Met de reisverzekering dekking Medische kosten krijgt u medisch noodzakelijke kosten vergoed die u in het buitenland maakt en die niet door uw zorgverzekeraar worden gedekt. Deze dekking is alleen bestemd voor de aanvullende medische kosten, dus een Nederlandse zorgverzekering blijft verplicht.

Ongevallen

De module Ongevallen keert geld uit wanneer u tijdens uw vakantie overlijdt of blijvend invalide raakt door een ongeval.

Reisrechtsbijstand

Reisrechtsbijstand regelt juridische bijstand tijdens vakantiegeschillen.

Annulering

De module Annulering biedt dekking voor annuleringskosten en niet-gebruikte vakantiedagen tot het verzekerde bedrag.

Winter- en onderwatersport

Met deze dekking verzeker je verlies, diefstal of beschadiging aan de ski's, skistokken of -schoenen of de duikuitrusting. Ook worden niet-genoten skilessen en de skipassen vergoed als je tijdens je skivakantie door ziekte of een ongeval niet meer kunt skiën of je duiklessen niet meer kunt volgen. Als een vakantie in het teken staat van (winter)sport is deze module verplicht om een beroep te kunnen doen op een reisverzekering.

Autohulp

Autohulp is een aanvullende module voor een reisverzekering en zorgt onder andere voor repatriëring van je auto en eventuele aanhanger of caravan, als deze door een ongeval, diefstal of brand niet meer kan rijden. De huur van een vervangend vervoermiddel wordt dan meestal ook vergoed.

Zakenreizen / stage / studie

Reisverzekeringen zijn bedoeld voor reizen met een recreatief karakter. Dus zodra je voor zaken, stage of studie naar het buitenland gaat heb je daar een speciale dekking voor nodig die verschillende verzekeraars bieden. Deze module biedt niet zozeer extra voordelen, maar het is een voorwaarde om een beroep op je reisverzekering te kunnen doen.

Geld & cheques

Geld & cheques kun je meeverzekeren. Soms zit dit in het basispakket, maar meestal moet je Geld & cheques aanvullend verzekeren.

Maximale reisduur

Met een reisverzekering ben je gebonden aan een maximale reisduur per trip. Dit is afhankelijk van de aanbieder 40 tot 365 dagen. Met een lang-op-reisverzekering is de maximale reisduur 24 maanden.

Dekkingsgebied

Met een reisverzekering worden de dekkingsgebieden Nederland, Europa en wereld onderscheiden.