OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Keuzehulp Reisverzekeringen

Wanneer u op vakantie gaat, heeft u de keuze uit verschillende soorten reisverzekeringen, dekkingen en aanbieders. Hieronder helpen wij u in 3 stappen op weg met het vinden van de reisverzekering die bij u past.

Stap 1 - Type reisverzekering kiezen

Doorlopende reisverzekering

De populairste reisverzekering is een doorlopende reisverzekering. Doorlopende reisverzekeringen kunnen onder meer dekking bieden voor hulp in het buitenland, bagage, medische kosten, annulering en wintersport.

Doorlopende reisverzekeringen zijn voor:

 • Reizigers die regelmatig op vakantie of een weekend weg gaan
 • Reizigers die één keer per jaar langer dan twee à drie weken op vakantie gaan
 • Gewone vakanties, wintersport en eventueel zakenreizen
 • Vakanties in Europa en wereldwijd

Kortlopende reisverzekering

Deze reisverzekering sluit je af voor één vakantie en is voordelig voor vakanties tot twee weken.

Kortlopende reisverzekeringen zijn voor:

 • Reizigers die een enkele trip willen verzekeren
 • Mensen die niet aan een contract vast willen zitten
 • Gewone vakanties en wintersport
 • Vakanties in Europa en wereldwijd

Lang-op-reis of Globetrotter reisverzekeringen

Met deze reisverzekeringen kun je tot 24 maanden op reis. Deze reisverzekering is ook geschikt voor reizen zonder recreatief karakter zoals vrijwilligerswerk, stages en studies in het buitenland. Deze reisverzekering heeft hoge dekkingen en extra services die van pas kunnen komen bij lange reizen.

Lang-op-reisverzekeringen zijn voor:

 • Backpackers, wereldreizigers, stagiairs en studenten
 • Mensen die tot twee jaar op reis gaan
 • Reizigers die eventueel hun Nederlandse zorgverzekering tijdelijk willen opzeggen
 • Reizigers die risicovollere sporten willen doen

Stap 2 - Dekkingen

Een reisverzekering is een pakketverzekering die bestaat uit verschillende modules. De basisdekking verschilt per aanbieder, maar Hulpverlening in het buitenland zit standaard in iedere reisverzekering.

Daarnaast bieden de meeste verzekeraars standaard bagagedekking. Deze dekking kunt u dan verder uitbreiden met Medische kosten (aanbevolen), Ongevallen, Autohulp, Rechtsbijstand, Annulering, Wintersport en onderwatersport, Geld & cheques en dekking voor zakelijke reizen. Naast de soorten dekkingen heeft u de keuze uit Europa en werelddekking, waarbij Europadekking meestal goedkoper is.

Lees meer over de reisverzekering dekkingen.

Stap 3 Reisverzekeraar kiezen

In Nederland zijn er ruim 30 aanbieders van reisverzekeringen en de premies verschillen sterk tussen deze aanbieders. U kunt dan ook veel geld besparen door reisverzekeringen te vergelijken. Wij hebben een vergelijkingsmodule gebouwd waarmee u de reisverzekeringen van vele aanbieders kunt vergelijken op premies en dekkingen. Klik op onderstaande button om te beginnen met vergelijken.

Vergelijk premies